Slauerhoff Blog

Slauerhoff op het Utrecht Uitfeest

Het nieuwe culturele seizoen gaat zondag 2 september officieel van start met het Utrechtse Uitfeest. Het nieuwe Literatuurhuis is ook van de partij. Op het Stadhuisplein staat een literatuurtentje waar optredens plaatsvinden van dichters en muzikanten en waar bezoekers de hele dag kennis kunnen maken met de boeken die in het najaar gaan verschijnen. Poetry slammers dragen in het kader van het festival Literaire Meesters teksten voor van Slauerhoff en theatergroep Flint zal Slauerhoff muzikaal vertolken.

In de Literatuurtent organiseert SLAU een doorlopend literair programma. Waag je geluk bij de Literaire Touwtrekkraam en maak kans op vrijkaarten en boeken, of toon je Oud-Hollandsch talent bij Jeu de Bouques, Boekhappen of het mieterse Boeklopen. Tevens zullen bezoekers een goodiebag uitgereikt krijgen (zolang de voorraad strekt) met daarin voorproefjes van nieuw te verschijnen boeken.

Komende november wordt het festival Literaire Meesters gehouden, waarin na Pessoa en Lorca nu de Nederlandse dichter J. Slauerhoff centraal zal staan. In het kader van Literaire Meesters treedt Theatergroep Flint twee keer op tijdens het Uitfeest: eenmaal in de Literatuurtent en eenmaal op het hoofdpodium op de Neude. Flint is in 1979 opgericht en maakt muziektheater voor een groot publiek, waarbij literatuur van voornamelijk Nederlandstalige auteurs een belangrijke inspiratiebron is. De voorstellingen kenmerken zich door visueel aantrekkelijk theater, humor en een fysieke speelstijl. De poëzie van Slauerhoff en zijn bestaan als zwervende avonturier is het leitmotif voor de voorstellingen tijdens het Uitfeest.

In de literatuurtent wordt de Slauerhoff Poetry Slam gehouden. De slam bestaat steeds uit drie rondes van drie minuten, waarin slammers gedichten van Slauerhoff citeren alsmede een door hem geïnspireerd gedicht van eigen hand. Er zijn mooie prijzen voor de winnaars, zoals het Verzameld werk van Slauerhoff en toegangskaarten voor Literaire Meesters. Aanmelden kan via gina[at]poeziecircus.nl (NB: vanwege beperkte ruimte garandeert aanmelding geen deelname).

Geplaatst op 10 augustus 2012 door admin@literairemeesters.nl

Terug naar overzicht

Share |