Slauerhoff Blog

Nieuwe speeldata 'Verwonderd saam te zijn' bekend

Darjaslauerhoff
Darja Collin & Jan Slauerhoff (CC) onbekend

Tussen 28 februari en 3 maart 2013 vinden de uitgestelde voorstellingen plaats van ‘Verwonderd saam te zijn’. In literair theater Salon Saffier werpen theatermaker Boris van den Wijngaard en danseres Judith Naber aan de hand van gedichten en verhalen van Slauerhoff, biografische teksten en choreografieën licht op de liefdesrelatie tussen de dichter J. Slauerhoff en de danseres Darja Collin. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar.

De rusteloze dichter, schrijver en scheepsarts Slauerhoff kende in zijn leven vele liefdes. Eenmaal werd hij zo hartstochtelijk verliefd dat hij zich tot een huwelijk liet verleiden. Vervuld van geluk schreef hij in april 1930 aan zijn vriend de dichter A. Roland Holst: “Wij beiden zijn eigenlijk rotsvast overtuigd, dat het duren zal, en ook dit verwondert ons beiden.”

Die verwondering was niet onterecht. Jan Slauerhoff trouwde enkele maanden later met de beeldschone danseres Darja Collin. Ze beleefden enkele zeer bewogen huwelijksjaren. Darja werd zwanger van Jan, maar hun kindje werd dood geboren. Het huwelijk hield geen stand. Ze scheidden in 1935. Het samenleven met haar, die door velen als ‘een vrouw van Botticelli’ werd omschreven, liep voor de gepassioneerde Slauerhoff uit op een diepe teleurstelling. Twee kunstenaars, ieder met eigen dromen en drijfveren.

Speellijst
Donderdag 28 februari, 20:15 uur, (TRY OUT), € 13 / € 11
Vrijdag 1 maart, 20:15 uur, PREMIÈRE, €16 / € 13,50
Zaterdag 2 maart, 20:15 uur, €16 / € 13,50
Zondag 3 maart, 15:00 uur, €16 / € 13,50

Geplaatst op 20 november 2012 door Het Literatuurhuis

Terug naar overzicht

Share |