Slauerhoff Blog

Extra wandeling zondag 18 november

Wandelingslau
De Twijnstraat, waar Slauerhoff woonde.

Literatuurhistoricus Niels Bokhove leidde afgelopen zondag de eerste (uitverkochte) Slauerhoffwandeling door Utrecht. Van oktober 1929 tot juni 1930 woonde J. Slauerhoff in de Domstad, waar hij werkzaam was als arts-assistent in de Universiteitskliniek voor Huid- en Geslachtsziekten. De wandeling gaat langs de woon- en werkplekken van hemzelf en zijn literaire vrienden, maar ook Rimbaud en een curieuze dichttegel komen aan bod. Acteur Boris van den Wijngaard begeleidt de wandeling met voordrachten.

Gezien de grote belangstelling voor dit programmaonderdeel (de wandeling op 25 november is reeds uitverkocht) heeft de organisatie besloten een extra wandeling in te lassen op zondag 18 november, vanaf 11.00 uur. Het vertrekpunt is het plein bij de Nicolaaskerk. De wandeling heeft een maximale capaciteit van twintig deelnemers, dus aanbevolen wordt tijdig uw kaartje te reserveren. Klik op deze link voor meer informatie en het kaarten van kopen.
Salon Saffier is de organisator van deze wandelingen. Van de geannuleerde theatervoorstelling ‘Verwonderd saam te zijn’ over Slauerhoffs leven met danseres Darja Collin zijn inmiddels de nieuwe speeldata bekend: donderdag 28 februari, vrijdag 1 maart, zaterdag 2 maart en zondag 3 maart. Klik hier voor informatie en kaartverkoop.

Geplaatst op 13 november 2012 door Alain Balistreri

Terug naar overzicht

Share |