Slauerhoff Blog

Slauerhoffs haat-liefdeverhouding met Holland

‘Ik kan niet zeggen hoe ik Holland haat’ is de veelzeggende openingszin van één van de gedichten in de festivalbundel Het heele leven is toch verloren. De haat van Slaurhoff voor Holland zat diep zo lijkt het. En toch keerde hij steeds weer terug naar zijn koude, natte geboorteland. Tijdens het literaire diner op zondagavond 11 november in restaurant Hofman keert ook Literaire Meesters terug naar het Nederland van Slauerhoff met een menu vol veelal vergeten oud-Hollandse delicatessen zoals Chiagga biet en kapucijners. Genomineerden voor de VSB-poëzieprijs Menno Wigman en Ester Naomi Perquin brengen odes aan Slauerhoff en op de klanken van theatergroep Flint volgen we de meester langs zijn vele reizen die steeds weer eindigden in het door hem zo verfoeide Holland.

Op zoek naar de ziel van Slauerhoff
Tijdens dit driegangendiner zingt en speelt theatergroep Flint zich door de gerechten en het werk van Slauerhoff heen. Met een energieke mix van tekst, live muziek, mime en humor gaan zanger Felix Strategier en de muzikanten van Flint met muziek op teksten van de meester zelf en geestverwanten op zoek naar de ziel van Slauerhoff. Smeuïg en bijzonder smakelijk, balsem voor de getormenteerde ziel in een verwarrende tijd.

Voertaal: Nederlands
Aanvang: 18:30
Toegang: € 42.50

TIP: Maak er een Slauerhoff-dagje van! Combineer zondag het literaire diner met Flint, Wigman en Perquin met de (gratis) opening van de expositie in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad om 15:00 door Slauerhoff-biograaf Wim Hazeu.

Actie i.s.m. De Groene Amsterdammer:
Op vertoon van de coupon uit De Groene Amsterdammer van vorige week koopt u tickets voor het diner met Flint voor € 37,50 (i.p.v. € 42,50). Koop online kaarten met het kortingstarief en vertoon de coupon uit De Groene aan de kassa op 11 november. (kortingspassen zijn niet geldig voor de literaire diners).

Geplaatst op 10 november 2012 door Het Literatuurhuis

Terug naar overzicht

Share |