Nieuws

Michael Palin opent Hemingway Festival

Palin__michael_kleinst_2007
(c) Wim van de Hulst

Monty Python-lid Michael Palin treedt op 24 november exclusief voor Literaire Meesters 2014 op tijdens de openingsavond van het festival ‘In het spoor van Hemingway’. In een speciale lezing volgt Palin met zijn gebruikelijke dosis humor en gevoel voor detail de schrijver, jager, vrouwenversierder Hemingway op avontuurlijke reizen langs onder andere de Afrikaanse savanne, het stierenrennen in Pamplona en het marlijn vissen op Key West.

Naast Palin zullen nog diverse andere auteurs en -kenners aan de hand van beeld en geluid Hemingways imposante oeuvre bespreken.

Klik hier voor het volledige festivalprogramma tot nu toe.

Michael Palin werd beroemd als lid van Monty Python’s Flying Circus. Sinds 1980 maakt hij reisprogramma’s voor de BBC, waaronder de vierdelige serie Michael Palin’s Hemingway Adventure (1999). In het boek dat hierbij verscheen, beschrijft Palin hoeveel indruk het werk van Hemingway al van jongs af aan op hem maakte:

‘Hemingways wereld was dichtbij, oncomfortabel, ongedurig, zweterig en vaak uitputtend. Het was het ware leven, voelde ik. Om dat leven te leven moest je in staat zijn lichamelijk ongemak voor lief te nemen. Het vereiste een open geest en een zekere mate van roekeloosheid. Maar het kon en moest geleefd worden.’

(uit: In het spoor van Hemingway (Ambo|Anthos, 1999))

Geplaatst op 1 oktober 2014 door Het Literatuurhuis

Terug naar overzicht

Share |