Nieuws

Hemingway nieuwe Literaire Meester

Ernest-hemingway-bewerkt

Na edities rond Pessoa, Lorca en Slauerhoff staat van in november 2014 tijdens de vierde ‘Literaire Meesters’-editie de Amerikaan Ernest Hemingway (1899-1961) centraal.

Hemingway was getuige van diverse sleutelmomenten in de geschiedenis van de twintigste eeuw. Hij diende in WOI als ambulancebroeder, deed verslag van de Spaanse Burgeroorlog en was tijdens WOII getuige van D-Day. Over zijn ervaringen schreef hij indrukwekkende romans als For whom the bell tolls en A farewell to arms.

Zijn stijl is uniek: met sobere en trefzekere zinnen beschrijft hij markante personages, vaak afkomstig uit de marges van de samenleving. In 1952 verscheen zijn meest beroemde boek The old man and the sea; een in alle opzichten volmaakte novelle over de eeuwige strijd tussen de mens en de natuur. In 1954 ontving Hemingway de Nobelprijs voor de Literatuur.

Literaire Meesters
Het festival ‘Literaire Meesters’ presenteert tweejaarlijks een exclusief programma rond meesters uit de wereldliteratuur. In filmvertoningen, theatervoorstellingen, lezingen, literaire diners en muziek krijgt de bezoeker een compleet en vaak verrassend beeld van deze literaire grootheden.

Geplaatst op 4 september 2013 door Het Literatuurhuis

Terug naar overzicht

Share |